Facebook
home > Stage Curacao > Opleidingen > Testimonial

Opleidingen

Testimonial

0639f00__1322682491.jpg

“Zeker weten dat het goed zit”
de hogeschool van amsterdam en wereldstage


Marlies Nijenhuis is coördinator buitenlandse stages bij het Instituut voor Informatica van de Hogeschool van Amsterdam. Al vele jaren plaatst Wereldstage studenten van haar op Curaçao.

“Een stage op Curaçao, dat betekent hard werken en onderzoek doen op een IT-afdeling of bij een IT-bedrijf. Natuurlijk is het daarnaast ook genieten van zon, strand en zee. We dromen soms allemaal wel van wonen en werken in een stukje Nederland met een tropisch klimaat.”

“Het is voor mij belangrijk om zeker te weten dat het goed zit; dat mijn studenten terecht komen in een betrouwbaar bedrijf, en dat ze een opdracht gaan doen die bij hen en hun opleiding past. We werken al een aantal jaren samen met Wereldstage. Daar weten ze precies wat onze stage-eisen zijn. Hierdoor verloopt de plaatsing van studenten zeer vlot. Ook de voorbereiding van studenten op hun stage verloopt in samenwerking met de school prima.”

“Het is niet simpel om als school goede stagebegeleiding te geven op duizenden kilometers afstand. Daarom is het erg prettig dat de mensen van Wereldstage in geval van problemen of calamiteiten een helpende hand kunnen bieden. Dit heb ik zelf ondervonden toen enkele van mijn studenten een auto-ongeluk kregen op Curaçao. De aandacht en hulp die ze hebben gekregen was onbetaalbaar. Wereldstage is er voor ze, en dat is een fijn idee.”