Facebook

Wendy

Een mooie tijd beleven op een prachtig eiland

foto_wendy
Mijn naam is Wendy ten Bras. Een 23-jarige studente uit Haarlo.

Ik studeer Toegepaste Gerontologie in Zwolle.

Met mijn studie leer ik vergrijzingsdeskundige te worden. Dit houdt in dat je leert niet óver ouderen te praten, maar mét ouderen te praten en dit dan weer in de praktijk toe te passen. Dit is een studie die niet vaak voorkomt, maar ook voor mij vond Wereldstage een geschikte stageplek op Curacao.

Ik loop stage bij verpleeghuis Betesda. Tijdens mijn stage doe ik onderzoek om uiteindelijk een innovatierapport te schrijven. Het is mijn taak iets nieuws te bedenken voor de patiënten. Zo heb ik een activiteitenmap gemaakt met allerlei activiteiten die gemakkelijk door de patiënten kunnen worden uitgevoerd. Ik heb bijvoorbeeld een snoozelroom (een relaxruimte voor mensen die op bed liggen) ontwikkeld, patiënten kunnen muziek luisteren of we proberen hun reuk te activeren door de geur van koffiebonen te ruiken. Het leuke aan deze stage is dat ik heel erg in aanraking kom met de Antilliaanse cultuur. Dit zorgt voor afwisseling, omdat ik in het studentenhuis waar ik woon juist alleen maar met Nederlanders leef.

Samen met heel veel andere Nederlandse stagiaires woon ik in de Nieuwestraat. Ik ga vooral om met mijn huisgenoten en andere Nederlandse stagiaires, die ik via Wereldstage heb leren kennen. In de weekenden ga ik de stad in, breng ik een bezoek aan de mooie stranden of ga ik een avondje stappen. Ook doe ik wel eens mee met de door Wereldstage georganiseerde evenementen, zoals in het begin van mijn aankomst. Toen organiseerde ze een super kick-off watersportdag. Een leuke dag waar ik ook nog eens in de prijzen viel: een trip met de bananenboot!

Mijn favoriete plek op het eiland is Grote Knip, een prachtig strand met een azuurblauwe zee. Wet&Wild is mijn favoriete feestje. Ik heb nog genoeg activiteiten op mijn to do-list staan. Zo wil ik nog snorkelen bij de Blauwe Kamer, de Christoffelberg beklimmen en een bezoek brengen aan het likeurmuseum.

Als ik terug ben in Nederland zal ik vooral terugdenken aan het lekkere weer en de relaxte levensstijl hier op het eiland. Curaçao is een eiland zonder tijd, waar alles kan. Deze mentaliteit ga ik zeker meenemen naar Nederland.

Aan nieuwe stagiaires wil ik meegeven je goed te verdiepen in je stage en het land waar je naar toe vertrek: ken het bedrijf en ken de cultuur. Daarnaast is het belangrijk om dit hele avontuur op je af te laten komen. Stel je open op, iedereen komt namelijk met hetzelfde doel naar Curaçao: een mooie tijd beleven op een prachtig eiland.