Facebook
home > Kennis voor Curacao > Tara & Jeanine

Tara & Jeanine

foto_tarajeanine
Tara (19) en Jeanine (21) lopen allebei stage bij Fundashon Amigunan di Cristo, een naschoolse opvang op non-profit basis.

Tara: “Ik studeer Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Werken met kinderen was niet mijn eerste keuze, maar ik heb het super naar mijn zin! De werkdagen zijn druk, je staat bijna geen moment stil.
Soms is het ook heftig. Je hoort dan verhalen over sommige kinderen hun thuissituatie. Armoede speelt een grote rol.
Amigunan is een plek waar de kinderen na school opgevangen worden, zodat ze niet de straat op gaan.”

Stichting Amigunan is opgezet door Tante Emma.
Jeanine: “Tante Emma is een super lieve vrouw. Zij is onze stagebegeleider. Wij helpen haar graag bij alles. Naast het meelopen met de dagelijkse activiteiten voer ik ook een onderzoek uit voor mijn studie. Ik studeer Toegepaste Psychologie. Soms werk ik een dagje in de bibliotheek, hier krijg ik ondanks de drukte toch alle tijd voor.”

Ook Tara doet een onderzoek. Tara: “Uitkomsten van mijn onderzoek kan ik toepassen tijdens de stage. Ik krijg alle ruimte om mijn eigen ideeen uit te voeren.”

Wat is er te doen naast de stage?
Tara: “Via mijn stage ben ik in contact gekomen met een lokaal volleybalteam. Ik train twee keer per week en doe mee met wedstrijden.”
Jeanine: “We gaan elk weekend lekker naar verschillende stranden. We gaan ook veel uit. Door de weeks zijn er ook veel feestjes op het eiland. Onze stage begint pas om 12 uur en dus kunnen we lekker een beetje uitslapen.”

De meiden raden aan om samen te komen. “Dat is veel gezelliger, we eten vaak op de patio met een groep. Bovendien splitsen we de kosten, dus het is ook voordelig.”

Een tip van de meiden: lees goed een contract door bij bijvoorbeeld het huren van auto. Voor je het weet zit je aan hele hoge kosten vast zonder dat je dit zelf weet.