Facebook

Evi

Watersport op Curacao

foto_evi

Hallo, ik ben Evi de Kleijne en ben 22 jaar oud. Ik studeer Sport, Gezondheid en Management aan de Hogeschool Arnhem & Nijmegen. Ook wel de HAN genoemd. Deze studie valt onder sport en bewegingsstudies en ik ben momenteel bezig met mijn afstudeerstage. Ik loop mijn afstudeerstage bij een bedrijf dat watersportactiviteiten aanbiedt aan toeristen, studenten en lokalen. Mijn scriptie gaat over de invloeden van motivatie op het gebruik van informatiebronnen door consumenten.

Tijdens mijn stageperiode woonde ik in Willemstad (Punda). Ik verbleef in een studio op de Pietermaai. Samen met andere studiogenoten delen we de patio waar we gezamenlijk eten en een drankje doen voordat we op stap gaan. Ik voel met hier nooit alleen want er is altijd wel iemand thuis waar je gezellig mee kan babbelen of een drankje mee kan drinken bij het cafeetje naast ons huis.

Ik kwam hier totaal blanco naartoe, ik had geen idee wat ik moest verwachten, hoe het eruitzag. Ik had natuurlijk wel wat in blaadjes gezien, maar de vraag was of ik dit moest geloven. Ik kende met toeval een meisje die ook stage ging lopen op Curaçao, maar zij ging in een ander gedeelte van Curaçao wonen. In mijn straat en huisvestiging kende ik totaal niemand. Echter maak je hier al snel vrienden. De meeste komen hier alleen terecht en iedereen wil er het beste van maken, dus je zoekt elkaar al snel op.

Ik heb hier ontzettend leuke mensen ontmoet waar ik veel mee optrek. Van avonden stappen tot chillen op de patio, van bioscoop avonden tot een Nieuwjaarsborrel noem het allemaal maar op. We zijn een hele hechte groep. Helaas zijn er een aantal mensen eerder vertrokken, maar tot op de dag van vandaag wordt hier nog contact mee gezocht. De meiden waar ik samen mijn stageperiode mee heb gedeeld zijn een stel top meiden waardoor ik me totaal niet alleen heb gevoeld.

Om thuis heel erg te missen heb ik dus amper tijd gehad. Wel vond ik het heel fijn dat mijn ouders me hier hebben opgezocht. Ik heb een hele week lang van ze mogen genieten (lees: warme douche, weinig uitgaven, vaak uit eten, klein Curaçao en een lekker bed). Ik vond het heel erg leuk dat ze langs kwamen. Het was voor mijn ouders ook een geruststellend gevoel toen ze zagen waar ik me mee bezig hield, dat ik goed werd opgevangen op een top stageplek en fijne huisgenootjes had. Dit alles was voor mijn ouders fijn om te zien.

In het begin dacht ik.. Ik ga ontzettend vaak koken, alles is hier goedkoop. Maar dit valt tegen!! Fruit en groenten zijn hier niet heel goedkoop. Toch kook ik redelijk vaak voor mezelf. Zelfs stamppot kan je hier eten en als je geen zin hebt om te koken kun je naar verschillende restaurantjes in de buurt waar je voor 15 gulden een heerlijke daghap hebt. Een tip van mij.. kook met meerdere mensen en kook om de beurten. Ten eerste kun je dan heerlijk koken, gezond eten en ben je goedkoper uit dan dat je alleen voor jezelf kookt. Groenten en fruit zijn in winkels erg duur maar als je bij locals langs de weg je groenten haalt (wat vaak net zo goed is of zelfs beter) en je fruit op de drijvende markt kun je vaak toch wat geld besparen, kun je weer een extra drankje doen bij een van de vele happy hours!

Curaçao is een fantastisch eiland, echt een favoriete plek heb ik niet. Ik vind het heerlijk om met z’n alle voor het stappen op de patio te zitten met drankjes en de stranden zijn hier super, met name de stranden aan de Westkant van het eiland.

De tips die ik heb voor nieuwe aankomende studenten zijn:
- Zorg voor degelijk vervoer als je beschikt over een rijbewijs, want winkels en stranden liggen niet in de buurt en dan ben je nooit afhankelijk van een ander.
- De meeste mensen met een studio hebben een boiler (de meeste weten dit niet), maar dit zorgt voor een redelijk warme douche!
- Leer een beetje de taal. Dit vinden de locals leuk, zoals goedemorgen, goedemiddag of goedavond, dankuwel etc.
- Het belangrijkste van allemaal.. blijf jezelf!! Iedereen komt hier totaal blanco aan en je wordt hier gerespecteerd als je gewoon jezelf bent. Doe jezelf niet beter of minder voor dan dat je bent maar respecteer jezelf zoals je bent en zoals anderen zijn. Vele mensen durven de stap niet te nemen om naar het buitenland te gaan voor een bepaalde tijd. Jij hebt het wel gedaan, net als de andere studenten hier, houd dat in je achterhoofd en bedenk dat je een onvergetelijke tijd tegemoet gaat.