Facebook

Wouter

Wouter had een stage switch

wouter

6 februari 2013 ben ik vertrokken naar Curaçao voor een werkperiode 2, ik studeer aan de Hogeschool van Amsterdam Commerciële Economie voor Toekomstige Ondernemers een uitdagende en prestatie gerichte opleiding. Deze studie vereist minimaal 6 maanden buitenland ervaring, dit kan worden uitgevoerd door een minor of werkperiode in het buitenland of in een andere taal dan je moedertaal

In december 2012 besloot ik te willen gaan werken in het buitenland. Aangezien mijn werkperiode moest starten in februari was ik zoals zo vaak lekker op tijd met regelen. Na een aantal weken zelf te hebben geprobeerd een baan te vinden kwam ik terecht op de website van Wereldstage. Zij hebben binnen zeer korte tijd een passende functie voor mij gevonden en ik kon direct na mijn tentamens vertrekken.

Het bedrijf waar ik was aangenomen had een strakke hiërarchie en was behoorlijk ‘’demanding’’. Helaas bleek dit niet de cultuur te zijn waar ik op had gehoopt en ik voelde me daar niet op mijn plek. Ook in de praktijk kan dit gebeuren en dus besloot ik niet bij de pakken neer te gaan zitten. Wereldstage ingeschakeld dat ik per direct op zoek was naar een vervangende plek en gevraagd om snel iets voor mij te vinden. Binnen 2 weken was er een functie voor mij beschikbaar bij Marktplaats.an, niet te verwarren met het Nederlandse Marktplaats.

Op 18 april begonnen bij Marktplaats en vanaf dag 1 super naar mijn zin gehad. De cultuur bij dit bedrijf is open, flexibel en er is zeer veel ruimte voor je eigen inbreng. De opdracht is groot, zeer uitdagend en ik kan hier enorm veel leren. De begeleiding is heel professioneel en ik kan op ieder moment van de dag aankloppen voor problemen. Sinds ik deze werkplek heb ben ik zelfs gaan twijfelen om op Curaçao te blijven of terug te keren.

Op het eiland zelf is altijd wel iets te doen. Happy hours volgen elkaar per dag op en stranden heb je meer dan genoeg. Naast het zon, zee, strand en uitgaan is er ook veel te doen qua activiteiten en deze zijn stuk voor stuk zeer aan te raden.

Morgen zit ik officieel op de helft van mijn totale periode van 28 weken op Curaçao, eraan denken om naar huis te moeten doe ik niet, ik heb de tijd van mijn leven hier en had dit voor geen goud willen missen!