Facebook

Ticket & Vergunning

Vergunning

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat het wettelijk verplicht is om je te melden bij immigratie en een stempel in je paspoort te krijgen. Dit geldt voor iedereen die NIET op Curacao is geboren. Op het moment dat wij je aanvraag hebben ingediend kan je legaal aan de slag als student.

Let op!
De kosten van een stagevergunning zijn Nafl. 525 gulden aan de overheid van Curaçao te betalen. (Klik hier voor een overzicht van de kosten van verschillende vergunningen)

Voor het aanvragen van de noodzakelijke vergunning moet je de volgende zaken meebrengen:

  • Kopie van je paspoort;
  • Je orginele V.O.G. (= Verklaring Omtrent het Gedrag), deze mag niet ouder dan twee maanden zijn en is op te vragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Om dit aan te vragen heb je ons aanvraagformulier nodig;
  • Je originele verzekeringsbewijs (Special ISIS) - dit is dus je polisblad;
  • Bewijs van inschrijving onderwijsinstelling in Nederland, voorzien van handtekening en stempel van school OF een praktijkovereenkomst voorzien van stempel en handtekening;
  • Kopie stagecontract van Wereldstage. 

Wij vragen deze vergunning aan voor de duur van je stage.
Je vergunning verloopt 2 weken na je laatste stagedag. 

Indien je geboren bent op Curaçao hoeven we geen werk-/verblijfsvergunning voor je aan te vragen en indien je ouders hier geboren zijn gelden er weer andere regels. Neem hierover contact op met Judith.

Let op! Je moet gewoon ingeschreven blijven staan in Nederland, dus schrijf je niet uit! Zodra je je uitschrijft ontvang je geen studiefinanciering meer.


Verzekering

In het verleden is gebleken dat veel studenten onvoldoende of niet verzekerd aan hun stage in het buitenland begonnen. Bovendien verplichten werkgevers dat je goed verzekerd aan je stage begint. Wereldstage stelt daarom de Special ISIS verzekering verplicht. De Special ISIS verzekering van JoHo Insurances voldoet aan de vereisten om goed verzekerd te zijn tijdens de stage. De Special ISIS reisverzekering (dekking medisch aanvullend en Super) geeft een goede dekking voor Geneeskundige-, Bagage-, Buitengewone-, Repatriëring-, Rechtsbijstand- en Ongevallenkosten tijdens de stage en de reis. Tevens is deze Special ISIS verzekering één van de weinige verzekeringen waarbij je ook verzekerd bent voor Aansprakelijkheid bij je stagebedrijf, mocht je daar per ongeluk schade veroorzaken.

Een goede verzekering is verder niet alleen van belang in verband met eventuele ongevallen, verlies/ diefstal of schade die je mogelijk aan een andere berokkent, maar ook een vereiste voor het accorderen van je verblijfsvergunning door de daarvoor bevoegde instantie.

Voor vragen over de verzekering kan je contact opnemen met Kirsten.

Kijk op de website voor meer informatie en check de voorwaarden